Myobrace sistem za ispravljanje zuba i loših oralnih navika

Myobrace® Sistem je preventivni pre-ortodontski tretman koji se fokusira na rešavanje osnovnih uzroka zbijenih i krivih zuba, često bez potrebe za fiksnim aparatom ili vađenjem zuba, omogućavanjem prirodnog rasta i razvoja. Tretman je najprikladniji za decu uzrasta od 3 do 15 godina i podrazumeva upotrebu niza intra-oralnih aparata koji se nose 1-2 sata dnevno i u toku sna.

Šta radi tretman Myobrace®:

  • Ispravlja loše oralne navike
  • Razvija vilice
  • Ispravlja zube
  • Optimizuje razvoj lica
  • Poboljšava celokupno zdravlje
  • Promoviše zdrave prehrambene navike

Kako funkcioniše?

  • Prelaskom sa disanja na usta, na disanje na nos
  • Ispravlja položaj za odmor jezika
  • Prelaskom na pravilno gutanje
  • Držanjem skupljenih usana prilikom mirovanja

Čekanjem da svi stalni zubi izniknu da bi se započelo lečenje fiksnim aparatom može nažalost dovesti do nepovratnih oštećenja koja utiču ne samo na zube, već i na celokupno zdravlje i razvoj deteta. Loše miofunkcionalne navike (loše oralne navike) očigledne su pre nego što su prisutni svi stalni zubi, što znači da lečenje uzroka može početi mnogo ranije nego što se prvobitno mislilo. To može biti već i sa tri godine.

Myobrace® je dizajniran da se nosi sa ovim nepravilnim miofunkcionalnim navikama tako što će decu naučiti da dišu na nos, pravilno odmaraju jezik na nepcu, pravilno gutaju i time šireći vilice da se razviju do svoje pune i odgovarajuće veličine. To rezultira dovoljnim prostorom za zube, omogućavajući im da niknu prirodno dobro pozicionirani i često bez potrebe za fiksnim aparatom.

Myobrace® Sistem se sastoji od niza intra-oralnih aparata koji se nose jedan sat svakog dana i noću tokom spavanja. Aparati pomažu u ispravljanju loših oralnih navika i širenju zubnih lukova dok istovremeno vrše lagane sile na zube. Različiti aparati se koriste u zavisnosti od starosti deteta i vrste ortodontskog problema. Pored toga, program edukacije pacijenta, poznat kao Myobrace® aktivnosti, koristi se za dalje ispravljanje loših miofunkcionalnih navika koje uzrokuju nepravilan rast i razvoj zuba i vilica. Aktivnosti se izvode dva puta dnevno zajedno sa nošenjem Myobrace® aparata i sastoje se od niza vežbi za disanje, jezik, gutanje, usne i obraze.

Faze lečenja

Lečenje Myobrace® započinje korekcijom navika i deluje kombinacijom tri ili više aparata kako bi se ispravili uzroci ortodontskih problema. Lečenje se može započeti čim se prepoznaju loše miofunkcionalne navike, međutim, starija deca su imala više vremena za uspostavljanje nepravilnih navika i pogrešnih obrazaca rasta, što može zahtevati dodatni napor za uspešan ishod lečenja. Dobrim usaglašavanjem mogu se postići izvrsni rezultati.

Postoje obično četiri faze lečenja Myobrace® koje uključuju: korekciju loših navika, razvoj zubnog niza, poravnanje zuba i zatim retenciju.

Faza 1 – Ispravljanje loših navika

Prva faza lečenja Myobrace® je korekcija loših navika i uključuje učenje pacijenta da diše na nos umesto na usta, prekvalifikaciju jezika da se odmara u pravilnom položaju, da guta na pravilan način i drži skupljene usne kada ne jede ili govori . Fokusiranjem na ispravljanje ovih loših oralnih navika koje uzrokuju krive zube i loš rast vilica, dete će imati najbolje moguće šanse da svoje vilice razvije u odgovarajućoj veličini, što omogućava zubima da se postave pravilno i često eliminiše potrebu za fiksnim aparatom kasnije.

Faza 2 – Razvoj zubnog niza

Zajedno sa korekcijom loših navika, verovatno će biti potreban dodatni razvoj zubnog niza kako bi se proširila gornja vilica omogućavajući dovoljno prostora za zube i jezik. Deci sa nerazvijenim vilicama starijim od 7 godina može se preporučiti da koriste fiksne aparate i tehnike u kombinaciji sa sistemom Myobrace®, kao što su Biobloc ili Farrell Bent Wire Sistem ™ (BWS ™), kako bi postigli dodatni razvoj vilica koji će ubrzati proces lečenja.

Faza 3 – Ispravljanje zuba

U fazi kada niču poslednji od stalnih zuba, Myobrace®for Teens se koristi za ispravljanje zuba i dovođenje u njihov prirodni položaj. Zbog prirode aparata, poštovanje pravila je neophodno. Myobrace® aparati se moraju nositi svaki dan po 1-2 sata i tokom spavanja. Saradnja i motivacija pacijenta su najvažniji kada je reč o postizanju optimalnih rezultata. U zavisnosti od detetovih individualnih zahteva i usaglašenosti, konačno poravnanje može podrazumevati lečenje fiksnim aparatom. Ako zubima treba dalje ispravljanje, fiksni aparat za zube i dalje se može koristiti mnogo kraće vreme, a koji se može kombinovati sa Myobrace® for Braces (B serija) kako bi se pružili optimalni rezultati.

Faza 4 – Retencija

Retencija je završna faza tretmana Myobrace® i ima za cilj da obezbedi održavanje dobrih oralnih navika, često sprečavajući potrebu za nošenjem stalnog retejnera ili žice tokom dužeg vremenskog perioda. Jednom kada se fiksni aparat ukloni, obično je potreban retejner da bi se sprečio povratak. Uz dobro pridržavanje i uz održavanje pravilnih oralnih navika, tretman Miobrace® omogućava stabilnije ortodontske rezultate i poboljšanje ukupnog zdravlja.

Zdravstveni benefiti

Redovne bolesti koje mogu ometati upotrebu Myobrace® aparata mogu ozbiljno odložiti lečenje i sprečiti uspešan ishod. Pored ispravljanja zuba, vilica i poboljšanja razvoja lica, predortodontski tretman Myobrace® može pružiti i dodatne zdravstvene beneficije rešavanjem problema koji se odnose na disfunkciju disajnih puteva, kao i podučavanjem dece o dobrim prehrambenim navikama, omogućavajući im da dostignu svoj puni genetski potencijal.

Nutricionistički program

Myobrace® Sistem takođe pruža seriju video zapisa koji detetu objašnjavaju potrebu za dobrom ishranom kako bi se sprečilo propadanje zuba, poboljšao razvoj vilica i kako je to deo prirodnog I pravilnog rasta zuba. Ovo je još važnije danas kada imamo zube u nicanju zbog visokog nivoa dodatog šećera u prerađenoj hrani i visokog nivoa potrošnje nezdravih namirnica. Da biste postigli najbolje rezultate od lečenja Myobrace®, najbolje je usvojiti zdravu ishranu.

Myosa

Za decu koja teško dišu na nos, možda će biti potreban tretman specifičan za probleme sa disanjem. Budući da loše oralne navike doprinose nizu poremećaja disanja i viličnog zgloba. Myosa® sistem je u stanju da proceni, dijagnostikuje i ublaži simptome, kao i da leči osnovne uzroke, omogućavajući prirodniju funkciju i poboljšane ortodontske ishode. Myosa® sistem uključuje aparate za spavanje pogodne za širok spektar pacijenata, počev od dve godine, pa sve do odraslih, kao i specijalne aparate za poremećaj viličnih zglobova, bruksizam i hrkanje.

Benefiti Myobrace kursa

Kurs Vam nudi mogućnost da saznate sve o ovom tretmanu, ali i da samostalno započnete sa primenom Myobrace terapije u svojoj ordinaciji.

Dobijate sertifikat nakon završenog kursa.

*Ovaj kurs će biti uslov za pohađanje mnogo veće edukacije kada ćemo imati prilike da učimo od ljudi iz Evrope.

Kada i gde će kurs biti održan?

Vreme održavanja kursa je 21.04.2023. sa početkom u 10h. Mesto održavanja kursa je Myobrace edukativni centar, Beograd.

Cena kursa je 12 000 dinara.

Prijava za Myobrace kurs je do 12. aprila. Prijava na instagram stranici @diamond_dent_1 ili na fb-u – Milica Manić.

Broj mesta je ograničen.

Kontaktirajte me za više informacija (ig: @diamond_dent_1).

milicamanicdmd
Reši se hrkanja zauvek!

Hrkanje je jedan od vodećih poremećaja spavanja i nastaje usled smanjenja mišićnog tonusa tokom sna,

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Коментари
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x