Milica Manić

Svoje znanje iz oblasti stomatologije počela sam da stičem od 2011. godine kada sam upisala Medicinsku školu dr Izabel Emsli Haton u Vranju, smer zubni tehničar i 2015. godine je krunisala nagradom na Republičkom takmičenju zubnih tehničara i nagradom za najboljeg đaka praktičara u oblasti stomatologije.

O meni

2015. godine sam upisala Medicinski fakultet u Nišu, odsek stomatologija. Za vreme studija pisala sam naučnoistraživačke radove i učestvovala na kongresima studenata biomedicinskih nauka sa internacionalnim učešćem i sprovodila obuke na fakultetu, u saradnji sa mentorom, o pravilnom određivanju boje zuba za potrebe pisanja rada. 

Moje zalaganje i ažurnost prepoznali su i članovi cnirs-a i pozvali me da budem njihov član kao i član studentskog Parlamenta. Od 2018.godine sam bila njihov aktivan član, učestvovala u organizaciji kongresa, bila moderator sesija, učestvovala u realizaciji promocija svetskog dana oralnog zdravlja ali i drugih humanitarnih akcija i promocija opšteg zdravlja.

Predstavnik godine

2018.godine su me kolege proglasile predstavnikom godine, gde sam odbila da prihvatim tu titulu iz razloga što sam se bojala da neću postići da radim taj posao najbolje što mogu zbog mnogo drugih obaveza, ali sam zato radila kao zamenik predstavnika i radila gotovo više od predstavnika. 

2019. godine sam počela da radim kao saradnik van radnog odnosa – demonstrator prilikom izvođenja nastave na katedri za Bolesti zuba gde sam imala prilike da podučavam studente i pomažem im u savladavanju praktičnog dela što ja naročito volim. 2020.godine sam počela da radim za curaprox firmu kao njigov promoter. 

1. marta 2021. sam pokrenula svoju stranicu na instagram profilu pod nazivom diamond_dent_1 i već u maju dobila poziv od UESS (Udruženje za estetsku stomatologiju Srbije) da učestvujem u  organizaciji Sinergije 4.0 u hotelu Hilton, na šta sam sa zadovoljstvom pristala. U decembru 2021.godine sam diplomirala na katedri za Ortopediju vilica, braneći rad pod nazivom “Morfološke i rendgenkefalometrijske karakteristike malokluzije III klase.“

Beograd...

U februaru sam prešla u Beograd, konkurisala za staž na Stomatološkom fakultetu i u aprilu krenula sa daljim usavršavanjem u ovoj visokoobrazovnoj ustanovi.

milicamanicdmd
Reši se hrkanja zauvek!

Hrkanje je jedan od vodećih poremećaja spavanja i nastaje usled smanjenja mišićnog tonusa tokom sna, što uzrokuje sužavanje gornjih disajnih puteva usled zapadanja donje vilice