Reši se hrkanja zauvek!

Hrkanje je jedan od vodećih poremećaja spavanja i nastaje usled smanjenja mišićnog tonusa tokom sna, što uzrokuje sužavanje gornjih disajnih puteva usled zapadanja donje vilice unazad. To sužavanje ubrzava protok vazduha, što dovodi do vibriranja struktura u području gornjih disajnih puteva, naročito mekog nepca i uzrokuje buku, odnosno hrkanje.

Dakle, hrkanje je mehanički proces koji se može mehanički rešiti uz pomoć SILENSOR-SL aparata.

Ukoliko u toku hrkanja dođe do potpunog zaustavljanja disanja onda se radi o apneji (SLEEP APNEA), i to o opstruktivnoj apneji. Apnea je ozbiljna bolest koja može ne samo uzrokovati pospanost u toku dana već i ozbiljne sistemske bolesti. Opstruktivnu apneju karakteriše prekid veoma bučnog hrkanja (ronhopatija) i ona može ostaviti trajne posledice po zdravlje. Hipopneja je smanjenje respiratornog protoka za više od 50%, dok centralna apneja podrazumeva zaustavljanje cetralnog respiratornog refleksa i ona nema spoljašnjih znakova.

Da se ti gadni zvukovi usled hrkanja i kratkotrajnih prekida disanja ne bi dešavali i ometali ne samo naš san, već i zdravlje osobe koja ima taj problem stomatolozi su osmislili aparat protiv hrkanja – SILENSOR-Sl.

Kako funkcioniše ovaj aparat?

On se sastoji od splinta za gornju i splinta za donju vilicu i konektora koji se nalaze sa bočne strane i sprečava zapadanje donje vilice unazad time što je drži u određeni položaj unapred i sprečava sužavanje respiratornih puteva. Aparat se nosi noću, udoban je i efikasan, kompaktnog dizajna i ne sprečava disanje na usta, pokreti vilice su mogući, ali bez padanja donje vilice.

Klinička ispitivanja su pokazala da ovaj aparat uspešno rešava hrkanje kod više od 80% ispitanika, jer je hrkanje povezano sa suženjem disajnih puteva, a isto tako smanjuje i indeks apneje i do 50%.

Ko NE sme nositi ovaj aparat?

Osobe koje ne mogu nositi ovaj aparat jesu bezube osobe, a isto tako i kod osoba sa parcijalnim protezama stomatolog mora da proceni da li će parcijalna proteza omogućiti zadržavanje ovo aparata.

Podeli ovaj link sa nekom dragom osobom i spasi je hrkanja.

milicamanicdmd
Reši se hrkanja zauvek!

Hrkanje je jedan od vodećih poremećaja spavanja i nastaje usled smanjenja mišićnog tonusa tokom sna,

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Коментари
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x